zondag 23 oktober 2016

Creatieve mensen hebben geen rommel, maar overal ideeën liggen...

Jullie herkennen dit misschien wel. Je ziet zoveel leuke ideeën overal voorbij komen, en gaat gauw aan de slag om iets soortgelijks te maken. Met als gevolg dat je overal onaffe projectjes hebt liggen en ideeën die wachten om afgemaakt te worden.

Doordat ik kaarten maak en daar graag mee bezig ben, is de afgelopen tijd mijn haak- en breiwerk wat verwaarloosd. Gisteren ben ik maar eens begonnen om wat orde op zaken te stellen en wat van die projectjes klaar te maken. 


Allereerst onderstaande "shrug". Deze eenvoudig te haken soort bolero (voor een uitleg van één van de vele voorbeelden, klik hier) heb ik gehaakt met Scheepjes Stone Washed XL, Black Onyx. Er zitten 9 bollen in. De gebruikte steek heb ik uit de Haakbijbel gehaald en heet "open stokjes paarsgewijs" (p. 48). Hij is heerlijk warm en valt ook nog eens mooi.Onderstaande sjaal was met Southbay-motief heb ik al eens eerder laten zien, toen hij bijna klaar was. Inmiddels is de bol wol zo goed als op en is hij klaar! Voor deze sjaal heb ik Schoppelwolle Lace Ball 100, Papagei gebruikt. Er zijn twee bollen in verwerkt.

En mijn derde afgeronde projectje is een (niet zelfgehaakt) kleedje, dat ik tot een mandje wilde omvormen.  Ondanks dat ik hem best leuk vind, vind ik het jammer dat hij een geribbelde rand heeft. Hoe doen anderen dat met een kleedje  die hem wel strak om de schaal krijgen?
En nu dan de onafgeronde projecten... 

Mijn allereerste sok: nu het teen-gedeelte nog (en de tweede sok uiteraard)...

Een babyknuffeldoekje waar nog een kikker op moet komen...

Een babykleed waar nog veeeel Afrikaanse bloemetjes voor gehaakt moeten worden...

En mijn Japanse bloemenkleedje! Deze moet alleen nog in elkaar gezet worden.

Nou, ik kan weer heel wat avonden vooruit!
Fijne zondag!

1 opmerking:

 1. Hey Marjolein, zo herkenbaar!
  Al mijn onafgewerkte projecten dat zijn er ook nog wat. Leuke post.
  Ik vind je kleurtjes omslagdoek heel mooi!
  Bij mij liggen er ook gehaakte lapjes, halve kledingstukken, gevilte naaiwerkjes, enz... ze geraken ooit wel eens af!
  Leuke vooruitzichten voor koude avonden!

  BeantwoordenVerwijderen